top of page
ai-abstract-illustration-with-grid-colorful-spheres-black-background-decorative-design-geo

סדרת: המוח הגמיש שלי – תודעה יוצרת מציאות

ההתנהגות האנושית מבוססת על עקרונות ביולוגיים הדומים אצל כולנו ולמרות זאת הבחירות שאנו נוטים לעשות בחיים שונות. מה עומד בבסיס ההתנהגות שלנו? מה גורם לנו לבחור כך או אחרת?

האם יש דרך למצוא את האושר? האיזון? הדרך הנכונה לנו ביותר?

האם נוכל לשנות את גורלנו??

ההרצאות מיועדות לקהל הרחב, אין צורך בידע מוקדם. ניתן לבצע התאמה לקהלים ייעודיים.
ניתן ל
הזמין הרצאה אחת או סדרת הרצאות.

הרצאה

נפלאות המוח הגמיש – שינויים בהרגלי החשיבה

עד לפני מספר שנים נהוג היה לחשוב שהמוח שלנו אינו בר-שינוי ואנחנו "תקועים" עם המצב כפי שהוא... כיום, ברור לגמרי, שהמוח של כולנו גמיש והשינוי אם נרצה בו, אפשרי!
בכל גיל ובכל שלב בחיים נוכל לעזור לעצמינו למצוא את הדרך לשינוי הרגלי חשיבה והתנהגות כדי לחוש שלמים ומאושרים יותר.

הרצאה

המדע בבסיס האהבה

בתוך קוקטיל משכר של כימיקלים המוח שלנו מתאהב. קוראים לה אהבה, מרגישים אותה, מגדירים אותה, מחפשים אחריה, מקווים וגם מתאכזבים ונפרדים. האם אנחנו באמת אוהבים זה את זו? מה האהבה עושה לכימיה במוחנו, או שאולי בכלל זאת הכימיה שעושה לאהבה? ולבסוף, האם הדבר בידינו או שאולי אנחנו כולנו קורבנות תמימים של של תוכניתה המתוחכמת של האבולוציה??

הרצאה

תודעה, מודעות ותת־מודע- הכל בראש?

כולם מדברים על מיינדפולנס... רובינו מבלבלים בין רוגע, שלווה, מדיטציה לבין המשמעות האמיתית של המיינדפולנס. תשומת לב פנימה. מהי מערכת היחסים בין התודעה למודעות לתת המודע וכיצד היא באה לידי ביטוי במוח האנושי ובחיי היומיום.

הרצאה

סטרס ורוגע – מערכת יחסים מורכבת?

מחשבות מטרידות הן חלק אינטגרלי מהחיים של כולנו, עד גבול מסויים שבו הן מתחילות להפריע לנו לחיות את החיים כפי שהיינו רוצים. 
נכיר את המוח "הלחוץ" ומה הוא דורש מאיתנו כדי להירגע.

זה אפשרי!

הרצאה

מוח, זיכרון וזכרונות

מהו זיכרון? ומה ההבדל בין זכרון לזכרונות? מדוע שני אנשים הנמצאים באותה סיטואציה זוכרים אותה אחרת? איך המוח שלנו בוחר מה לזכור ומתי וכיצד אנו שוכחים?
האם ניתן לשנות זכרונות?
נכיר את ההבדל בין סוגי הזיכרון השונים ונבין באילו טכניקות אפשר לנסות לשמר את הזכרון.

הרצאה

מוח וכאב – דרכים להתמודדות

מהו כאב וכיצד הוא מתורגם על ידי המוח? האם המוח מבין ומרגיש את הכאב או שבכלל הוא זה שמייצר אותו? כיצד ניתן להתמודד עם כאב ובאילו שיטות נהוג לטפל בו?
והכי חשוב! איך נוכל לעזור לעצמינו להתמודד עם הכאב טוב יותר.

הרצאה

גנטיקה או סביבה?

מה משפיע יותר על ההתנהגות שלנו - הגנים שקיבלנו מההורים שלנו או הסביבה בה גדלנו? כיצד הגנטיקה וגורמי הסביבה מעצבים את ההתנהגות האנושית?
והאם באמצעות אורח החיים שלנו נוכל להשפיע על עתיד חיינו.

הרצאה

הגנטיקה של המונוגמיה

לאחרונה התפרסמו מחקרים המתארים את המסלולים המוחיים שמייצרים התאהבות והיקשרות, כמו גם מחקרים השופכים אור על האפשרות שהגנטיקה עומדת בבסיסה של המונוגמיה. כיצד נראית אהבה במוח?  והאם ניתן לדעת איך ייראו חיי האהבה שלנו מראש?

הרצאה

המוח החולם

מדוע אנו חולמים? האם לחלומות יש משמעות פסיכולוגית או שהם רק השתקפות של פעילות מוחית אקראית? למה כל כך חשוב לנו להבין את החלומות שלנו וכיצד בא לידי ביטוי תת המודע בחלימה. נכיר את המנגנונים מאחורי המוח החולם ונתהה אחר משמעותם של החלומות.

הרצאה

חמלה

חמלה היא היפוכו של הכעס ותחושת הרצון בנקמה. האם אפשר לגייס חמלה גם כשאנו פגועים וכועסים וכיצד נוכל לעשות זאת מבלי להרגיש מפסידים במערכה. האם זה אפשרי שדווקא החמלה היא זו שתוביל אותנו לתחושת השתוות הרוח עם האחר והשלמה עם עצמינו?

הרצאה

חיפוש משמעות – מפתח לאושר

כולנו רוצים להיות מאושרים ומבינים שחלק משמעותי מהאושר שלנו הוא הצורך להרגיש חיוניים ובעלי משמעות. הייתכן שרובנו עוברים חיים שלמים מבלי למצוא את משמעותנו? נכיר כיצד לתת מקום למודעות לא מחשבתית כדי לזכך את תהליך חיפוש המשמעות שלנו.

הרצאה

להיות הורים – כאלו  או אחרים?

כולנו יודעים שהורות יכולה להיות קשה לפעמים. העניין הוא שילדים הם ילדים וגם המוח שלהם שונה מזה שלנו המבוגרים. כיצד נוכל להתבונן בילדינו דרך עיניים בוגרות ובאמצעות העיניים הילדיות. איך לגדל ילדים מדהימים??? הילדים שלנו כבר מדהימים!!

הרצאה

מוח של מנהיג – האם יכול להיות לנו כזה?

כדי להבין כיצד צומח מנהיג ומהי בכלל כריזמה ויכולת מנהיגות, עלינו קודם כל להבין מה מפעיל אותנו. המוח הוא חומרה ותהליכים מודעים וגם לא מודעים הם התוכנה. מה הופך אדם למנהיג ומה מגייס אנשים להרגיש מעורבים ולשתף פעולה אלו עם אלו תוך הזדהות עם הדמות המנהיגה?

הרצאה

קשב - מתי זו הפרעה וכיצד ננהל אותה?

מהו ריכוז ובמה הוא תלוי. מה מעודד אותו וכיצד אנחנו עצמינו מפריעים לו?
נדבר על מוטיבציה, על דרכים להעלות את הערך העצמי של הסובל מהפרעת קשב וכיצד ניתן להתגייס להשגת מטרות בחיינו מתוך גמישות מחשבתית ובטחון עצמי.

הרצאה

תדרים – מה הם אומרים?

המוח שלנו מפיק גלים חשמליים משפיעים על ההתנהגות המחשבה והרגשות שלנו באופן מודע וגם באופן לא מודע. כיצד נראה המוח שלנו מבחינה חשמלית כשאנחנו בלחץ, בעייפות בעצבנות ובמדיטציה ואיך בדיוק זה משפיע על האופן בו אנחנו חושבים ומתנהגים?
האם וכיצד וכיצד נוכל להשפיע על גלי המוח שלנו ולכוון את עצמנו מחדש.

הרצאה

 תסריט חיינו

כיצד ארועים משמעותיים בחיינו נצרבים בתודעה והופכים לתסריט על פיו אנו מנהלים את חיינו. כיצד נוכל להבחין בין מציאות לדמיון לספר את אותו סיפור מעט אחרת באופן שיאפשר לנו צמיחה אישית ואולי בכלל בסיפור שאינו נגמר.

bottom of page